Sunday, 11 July 2010

Getaway To Excellent



bila otak kita digunakan dengan 100% maka datang lah bermacam2 idea termasuklah idea mencuci baju yang penuh efficient lagi penjimatan dari En. Aziz seorang tokoh akademik yang saya kenali....

malas basuh baju?
nak jimatkan sabun?
tak mahu bazirkan tenaga?
segala2 nya ada penyelesaiannya...
nak tahu macam mana?
ikuti langkah2 berikut...

  1. kepenatan setelah balik dari kuliah memang menyebabkan anda ingin terus baring ke katil untuk mengenang nasib berkenaan dengan hari anda yang penuh tekanan itu.
  2. anda mesti hendak mandi kerana merasakan tekanan itu sungguh merimaskan dan membuatkan anda sungguh tidak selesa
  3. jadi, tidak perlu menanggalkan baju atau pun seluar.
  4. sambil anda mandi, anda boleh lah menyental baju dan seluar anda gunakan tersebut.
  5. malah anda juga boleh memilih sama ada ingin menggunakan sabun mandi atau sabun basuh kain untuk menjadi sabun cucian anda.
  6. kiranya kalau korang pakai baju time mandi tu, masa korang sabun tu, dalam2 pun boleh rasa sekali...
  7. kemudian bilas dengan bersih... haaa kan senang tu?
  8. owh jangan lupa jemur k... 
jimat bukan? hahahaha... aku pun tak pernah terpikir sampai camni sekali. Btw, ada ke orang pernah buat camni? Korang  tak nak try ke?

p/s ; satu hari suntuk di UiTM, terima kasih buat aku kepenatan di hari Ahad.

1 comment:

  1. hahahha! camne ko bole pikir mcm neh? haha.. keep it up dude.. thx.. follow yours too.. ^_^

    ReplyDelete