Saturday, 24 October 2009

Art of Menggedik

  • jalan melenggang lenggok (memang tak lepas mata yg tengok)
  • cakap penuh manja & lunak dengar (memang cair jiwa dan raga)
  • tangan bergerak lemah gemalai (even die bkn bdk seni tari pun tgn die nmpk lmbut gile)
  • pandangan mata sungguh mengasyikkan ( pndg skali mcm kena pukau je)
erk... ape aku tulis ni, korg jgn pk yg aku tulis pasal pompuan je,
aku tulis pasal ada lagi satu golongan gak, golongan yg cube try ngorat aku ada satu hari tu,
kalau betul lah die tu pompuan, masak aku, kmfem cair iman dibuatnye. hahaha
p/s: kadang2 seronok juga bile diri ni diminati. hahaha :P

Night In Light Out

sempana riau without electric is like expensive handphone without credit.
what will you do when you know the place where ur live and study havin a problem of electricity?
can you live without em? one day? maybe... but how bout 10 days? can u?

seronok tgk telatah kwn2 yg mengeksperesikan tekanan melalui pelbagai cara,
as for my wingmate, hahaha there make me roll on the floor laughing.

here are the list of those thing that they do while there is no electric:-
  • persembahan daripada penyanyi jalanan along the way to toilet
  • susun lilin dalam toilet mcm lah toilet tu tmpt org slalu masuk padahal kat dalam bilik lagi perlu
  • permintaan lagu ke udara untuk di dendangkan bersama
  • duduk bersila kat luar bilik beramai2, mcm nak mkn besar plak
  • men futsal konon2nye ktorg nmpk mane hala tuju nak pegi padahal gelap gile owh
  • lawan sorak antara level, nmpk gaya mcm level kitrog je menang, cuz level lain terkelu je
  • men nyorok2 smpai lebam. mencari bagai nak gile, mcm2 teknik menyorok yg digunakan
  • baring atas lantai dalam bilik, mengharapkan letrik akan ada dalam masa terdekat, last2 tertido
  • lawatan bilik ke bilik, time2 camni lah baru ada yg nak mula lepak ngan budak bilik lain, kalau x jgn harap la. duk wat hal sndiri je dlm bilik. owh another reason is cuz korg lapar kan?
  • owh, overnight kat luar kampus, mencari tapak2 yg bercahaya dan nyaman untuk menjalankan aktivit rutin like on9, study, lepak2ing (ape jadahnye kan if lepak2 dlm kegelapan, x nmpk hape owh, bahaye, takut benda len lak jadi kang)
hurm, afta a very long long day without electric, at last nmpk gak lori generator tu dah beredar dari kmpus. gile happy cuz bright light will light up the dark night. so activity2 rutin boleh brjlnn spt biasa dan mgkin lebih luar biasa. nasib bek la ada letrik before final exam. kalau tgh2 final exam, maw gak sakit otak dibuatnye...
p/s: pelik la mcm mane perempuan boleh make up mlm2 even without light?