Saturday, 26 September 2009

Cuma Mengharap Ia Tak Berlaku

it's 1557 on my laptop's clock, aku tersedar dari jaga aku, pheww aku taktaw is that wat we call nightmare or daydreaming (dah evening dah kot). lagu yang masih diputarkan dari tadi tidak berhenti2. skrg ni lagu 'like you just the way you are' sedang ligat dimainkan oleh pemain media tetingkapku (my windows media player)...
mamai dalam keadaan itu aku bingkas bangun, terus menaip agak laju tentang mimpi aku tadi

ok aku tak taw macam mane but sebermulanye aku tertido, aku terus berada di situasi dimana si S dan adiknye H, sedang membawa aku bersama temanku A menuju ke sebuah tempat yang aku tak dapat detect ke mana sebab aku bukan drivernye. maka si S dengan kereta nasionalnya itu memandulah 4 orang di dalam kereta tersebut ke hala entah ke mana.
setelah perjalanan yang agak lama, maka saya mengambil keputusan untuk menoleh kebelakang, maka adik si S iaitu H dan temanku si A, sudah pun lena diulik mimpi indah (erm tak taw la seindah mane, mimpi diorang bukannye mimpi aku). Aku yang kekok dengan keadaan tersebut, ialah aku bukannye rapat sgt dengan dua beradik tersebut melainkan dengan si A seorang sahaja. maka dengan itu aku pun berdiam diri, tengok pemandangan yang aku tak ingat apekah ia.

lama kelamaan hari menjadi kian gelap,di situ aku tersentak untuk memulakan perbualan...

aku : huhuhu hari dah gelap la, kau tak nak pasang lampu ke?
si s: owh lupe lah aku (lalu meng-onkan lampu keretanya)
aku : hurm kau ok x? maksud aku, ko boleh drive tak malam2 macam ni?
si s: aku ok je, takde hal la bro, ko lepak je nanti smpai la kite.
aku : owh, kalau ngantuk cakap, kite singgah r mane2 minum2 dulu, budak2 blakang ni pun sedap2 diorang je tido.
si s : hahaha, budak2 ni memang, perempuan biasa lah, diorg sbnrnye lagi kuat tido dari kite.
aku : hurm, x taw lak aku. tp serius kalau tak larat nak drive, aku pun boleh drive gak.
si s : chill la eyh

dah tu keadaan kembali sunyi, aku pun tak taw ape yg berlaku lepas tu, cuz aku pun turut dibuai mimpi selepas tu (pergh mimpi dalam mimpi siot), dan ape yg aku pasti kedengaran bunyi dentuman yg sungguh kuat, seolah2 satu kemalangan yg melibatkan kami berempat sedang berlaku...

dentuman tu lah yg membuatkan aku terjaga dari tido... pergh alhamdulillah lega aku, nasib baik bukan betul2, kalau for real, ntah laa.. komfirm yg ramai rindukan kehadiran aku, si A, si S dan adiknye si H.aku taktaw macam mane boleh ada karakter orang yang aku x kenal sangat dalam mimpi aku. (korang pun tgh tido gak ke waktu ni? nape korang ade dalam mimpi aku eyh?)

p/s : kenapa hari ni aku letih sgt eyh? tido pun boleh ada episod-episod.

Someone Should Read This

i dnt want to compromise nor critisize,
but some people still believe that they are the most perfect thing on earth.
they think that they ain't making any mistake,
they think that they're the one who have the complete package of perfectionist.

havin a lil problem with them is a big problem for u,
don't mess up or it time to break up...
p/s: ye aku mmg tulis x pakai otak time nih, aku tulis ikut kata hati. ada masalah?