Sunday, 30 August 2009

Suasana Bosan Bosan

it a quite dull sunday, as dari pagi tadi mendung dan hujan mengiringi perjalanan hidup berpuasa aku untuk hari ni...

yesterday, was a blast...
1st dpt rasa my mom best ever dishes nasi tomato, pastu ada roti jala yg kuah kari dagingnye yg hebat tu, 2nd cuz dpat jumpe cuzin2 yg agak lama x jumpe, 3rd faham2lah kau man utd dah menang lawan arsenal, mesti lah aku triple mcdeluxe punye suke.

but today,
sunyi je hidup hari ni,
slalu pagi2 mesti dah ada bunyi2an bising dari phone aku,
tidak pula untuk hari ini as aku rasa phone aku ni kalau tak di on kan pun takpe...
tp xpe lah org kate 'you can be the most important person in every second of their life',
so terus membiarkan phone samsung d880 tersebut on smpai lah skrg...

after viewing facebook and doing some assignment, i decide to view d old photo of mine, dari part 1 smpai lah part 5,
bapak ah gile berbeza aku...
pengecilan badan aku memang optimum tahapnye aka bahasa biznessnye adalah downsizing... hehehe, lemak2 yg penat aku kumpul start akil baligh dulu hilang dowh, mane2... sape yg culik nih... huhuhu, ukur lilit pinggang aku yg dulunye 30 inch dah jadi 27/28 inc camtu.

it 5 hours and counting untuk berbuka puasa hehehe gile mcm budak2, ekceli tadi sahur x berapa proper ialah mamai lagik... selamat roti jala tu aku tak cicah ngan kicap hahaha.

esok merdeka oi! happy 52nd merdeka day! rakyat didahulukan, pencapaian diutamakan... ingat tu rakyat dulu diulangi R-A-K-Y-A-T. harap maklum

p/s: dah 1/3 ramadhan berlalu, cepatnye... oh ramadhan berikanlah aku kesempatan untuk aku mengisi masaku dengan segala amal yang berpatutan.

Orderlah McDonalds Dengan Keriangan

video
p/s: nak try gak la order mcdonalds dalam versi dikir barat. hahaha...

Sunday, 23 August 2009

Berbuka Puasa Financial Accounting

This is the expenditure of my juadah berbuka for 1st day of ramadhan

soto - rm 6
kuih pelita - rm 2
burger sambal - rm 1
pulut panggang - rm 2
donut - rm 1
kuih melaka - rm 1
air soya - rm 2
total = rm 15

if 1 day = rm 15
29 day = 15 * 29 = rm 435

itu baru kire waktu berbuka je, if kalau hari yg x berpuasa macam manelah ye... huhuhu
maksud nye dalam sebulan yang x berpuasa i need more than rm 1000 to survive which include my makan and others expenditure...

p/s: ramadhan ni byk fadhilatnye kan? syukurku terhadap kehadiran bulian yg mulia ini... =)

Saturday, 22 August 2009

Kadang - Kadang Kau Silap

aku berjalan dengan dia x bermakna aku suka kan dia
aku bercakap dengan dia x bermakna aku mahu kan dia
kau silap...

aku menegur dia x bermakna aku nak kan perhatian
aku melambai dia x bermakna aku nak kan kehadiran dia
lagi sekali kau silap...

aku lihat dia x bermakna aku berminat
aku mendengar luahannya x bermakna aku nak mendekat,
kau masih silap...

aku lelap aku jaga aku sering fikirkan tentang kita,
aku tak pernah terlintas untuk berada di antara kau dan dia,
sebab aku risau kau masih silap...

aku jauhkan diri bukan untuk melarikan diri,
aku jauhkan diri untuk memperbaiki hubungan ini,
aku harap kau faham,
dan sering mendoakan kau tidak terus tersilap...

p/s: dear beloved friends, please understand this really deeply as kite sume kadang2 selalu ada salah faham dengan kawan-kawan kite because of some small matter... friendship is the only ship that never sank

Saturday, 1 August 2009

On That FryDay

kau tengok gmbr ni pun kau dah dapat agak dah ape aku nak cerita...
so...
yeah, aku ada kat sini right after smayang jumaat,
i predicting dat org tak kan ramai dtg punye lah hari jumaat nih, as ye lah hari ni kan hari keje, but then if u wanna know, ya rabbi... kuala lumpur yg sememangnye dah sesak itu bertambah sesaklah keadaanye... smpai ada org decide just to leave their car and have a walk to that PC Fair... hebatkan penangan PC Fair ni, kirenye boleh tanding dengan Mega Saving Sale lah...

alhamdulillah la, sesak2 pun aku still boleh bernafas lagi, n yeay! aku dah jumpe dat analog gamepad just for rm18, murahkan?
and
aku dapat beli dat sonic gear mega bass earphone (mungkin bunyinye mcm biasa buat kamu tp iye amatlah hebat) cool giler owh!

after a long walk through that PC Fair aku pun ngade2 lah nak masuk itu Suria KLCC,
yeah hamik kau gedik sangat, kan dah pelik dah mata dibuatnye, sales here sales there sales anywhere, luckily dlm wallet just ada rm14 (cukup untuk duit balik umah) kalau tak naya lah wang kertas yg berwarna-warni itu... huhuhu


setelah agak lama di dalam klcc tu aku rasa pening lak, ntah tak taw nape tibe2 je, so aku jalan2 sahaja lah keluar dari dat crowded place, which aku amek jalan mudah iaitu pulang ke rumah... and on the way back home... samelah jua keadaannye, x pernah2 aku tgk dat putra line punye counter bukak kesemuanya and semuanye mempunyai barisan yg agak panjang, n congrats dekat penjual tiket as korg ni efficient2 belaka orgnye, cekap sungguh kerja yg kamu buat... (^^)
n yes, it is quite fun to watch people around you... they are your real entertainer actually =)
for the first time aku nmpk 3 lelaki tourist india, menyanyi smbil berjoget2 dkt taman klcc tuh... it a load of fun, bukan aku je yg gelak, those other tourists pun gelak gak... diorg buat dnt know jew, they keep on hvin fun with their video cam... hahaha

xpelah, semua org ada cara untuk hiburkan diri sendiri kan?
btw, hari ni tak mcm smlm, aku rasa smlm hari yg agak mengeringkan tekak, mungkin sbb byk bergosip kowt :P

p/s: bau2 perfume kat body shop tu bile bercmpur2 dah mcm bau dekat kedai ubat lah...