Friday, 31 July 2009

Thirsty Thursday

it a weird day though, which i was suddenly woke up real early in the morning,
doing nothing... pfffttt
later on i decide to sleep, tp x boleh,
those ubat2an yg i take seems not enough to get me laid on the floor,
after a while, i saw angah computer...

YES!!! x tutup lagi...

so i click on a folder named Pro Evolution Soccer 2009...
n there does it, i played it till noon...


200pm - masjid india

i'm here for my unpurpose objective of searching the black colour baju melayu,
i dnt take too much time in here as ramai gile org owh kat sini,
i thought it was thursday... hari ni kan hari keje, diorg ni sume monteng ke? or diorg keje kat sini?
whatever it is, i found my baju melayu back at that KAS Taylor Shop,

"ini baju tak boleh kurang lagi ke bang?"
"ini je lah harga yg habis murah kami boleh offer dik."

n pull out my wallet, n counting berapa banyak wang kertas yg bakal diterbangkan... huhuhu
x pelah, org kata barang baik mestilah mahal... so there it is, my black colour baju melayu...


300pm - bukit bintang

then i went to low yat plaza, just nak tgk dat analog controller, dah turun ke belum harganye,
aiyaaa, masih same owh, still rm70... haisyo banyak mahal owh, itu mcm saya sudah boleh dpt seluar jean DENIM.CO maaaa... it ok then, i'm hoping dat tomorrow PC Fair dpt memurahkan barang2 yg mahal itu...

n then tgh2 nak keluar from dat place, i saw dat big apple shop...
"damn it, knapa lah diorg taruk kedai ni kat sini"

chingg chingg chingg... there goes my money, fly away for that three damn delicious doughnut...


pink twister - u twist my tongue with ur creamy yummy flava
go nutz - lagi satu lagi satu lagi satu =D yeah u do drive me nutz
almond - awk pun sedap jugak! yum yum yum


so after a whole day of walking, eating and crapping,
i decide to go back home and rest myself in peace...
there is still another day for tomorrow. kan?

p/s : kenapa hari ni aku banyak minum air eyh? pernah kau minum 16 botol air mineral satu hari?

Saturday, 25 July 2009

tunggu sekejap

ketabahan mengajar kita cara mengawal nafsu dengan sungguh hebat,
tambahkan sedikit keimanan dan ketaqwaan untuk merasakan kemanisannye...

=)

p/s: i'm bz yawww... yup it true and i know it from d very first moment i saw u, n i love u 2. :)

Friday, 3 July 2009

Bila Dah Lemah

pernah tak kau rasa lemah satu badan tak bermaya,
kau rasa kau nak berlari, berjalan dan segalanya tapi tak terdaya...
but then kau teruskan juga kedegilan kau untuk mengatasi kelemahan tubuh kau tu,
apetah lagi apabila memikirkan tentang badan kau yg kecil,
but then,
smgt kau yg besar dan kental tu mybbkan kau boleh bergerak ke sini dan sana,
mndpatkan sesuatu yg kau mahu
sesuatu yg kau katakan....
KEPUASAN

baru sahaja terjadi kat diri aku yg ntah mengapa,
tiba2 sahaja menjadi begitu lemah, sehinggakan dipukul manja oleh seorang perempuan pun aku beraduh...
aku mndpt nasihat bahawa itu adalah biasa selepas kau mndpt satu rawatan stress yg memerlukan kau diurut begitu sakit sekali,
selepas dirawat kau akan merasakan diri sebegitu ringan seolah2 kau boleh terbang,
dalam masa yg same badan kau begitu lemah untuk menerima bebanan...

so aku decide untuk membebankan diri aku dengan berjalan jauh,
sebab katanye badan akan smakin kuat bile kau memberi bebanan pada tubuh badan kau,
kalau dibiarkan, badan akan jadi lemah longlai... (sanggup kau tgk aku jadi bapuk?) hahaha
n tmbahan pula proses ini mengambil masa yg tak lama,
so aku pun mgmbil keputusan untuk mnjadi lemah dalam 2 hari... untuk menjadi seorang yg kurang tekanan untuk hari2 selepasnye....
so sape yg bertuah untuk 2 hari ni, dapat la buli aku yg agak lemah time ni...


p/s : suke eyh u? haha n sakit mata itu satu kenangan =)

Wednesday, 1 July 2009

Tiba-tiba Aku Teringat

seteguk air sprite yg aku beli kat McDonald Taman Maluri smlm, membuatkan aku terus segar untuk membuka mata daripada lena aku yg x semena tadi...

kemudian aku view blog kawan2 aku yg mengflashbackkan memory zaman skolah dulu,
terus aku teringat saat dan ketika

  • aku jatuh sakit dalam kelas masa form 2(thanks sbb ada kwn2 yg slmatkan aku), kalau tak dah takda dah ainul hafzan kat dunia nih
  • masa form 1 dulu we use to have our own group which aku, hambali, raziman, nabila, syuhada ngan bedah... kite selalu lepak same2 dalam JJ tu smpai maghrib kan? =)
  • aku ada kontroversi dengan sekian2 guru masa aku form 3, yang menawarkan segala jenis jawatan untuk aku demi kepentingan mereka
  • perangai aku yang begitu pasif setelah sekian lamanya, menjadi begitu aktif tak tentu hala semasa di tingkatan 4, which cikgu2 dah mula teringin berkenalan dgn seorang ainul hafzan... and kawan2 aku smakin bertambah sejak zaman ini... and persembahan kemerdekaan yg aku join tu, membuatkan aku lebih rapat dengan hampir semua budak sekolah aku + dapat kenal dengan kawan baru dari sekolah lain...
  • form 5 is d time when, aku mnjadi seorang yg agak unstopable, bile aku begitu aktif bersosial dengan para guru dan segelintir kawan2 yg menyebabkan aku sentiasa buzy dengan kerja itu ini... bermula dengan ketua tingkatan, majalah sekolah, event mngement, kadet polis, ELS, kelab debat, kelab sejarah, persatuan sains dan matematik... huhuhu masa aku sepenuhnye digunakan untuk non-academic purpose which aku nmpk potential untuk membantu aku academically adalah amat tinggi...
  • aku pun still ingat lagi bila kita, ramai2 bersuka ria dengan orang2 jepun yg datang skola kite tuh, hahaha tak pepasal je hari2 kite blajar bahasa jepun... kelakar kan diorang?
  • dan aku takleh lupa bila kita ramai2 lepak kat satu meja bulat dekat ngan koperasi sekolah, kite tontong duit (slalunye arnold blnja aku) bile apollo roka, den mcm malas buang kat tong smpah kite buang kat ada satu lubang kat tengah meja tu...
  • owh x lupe gak aku ngan fitri slalu serong time sejarah, hehehe kite merayau ntah ke mana kan??? engkau slalu siap kerja pun serong, aku lainlah aku ada sebab... hahaha, smpai skrg aku ingat lagi ke mana je kite slalu merayap... kononnye senior nak tgk junior laa hahaha
  • dan ada ketika aku bermain kejar2 semata2 untuk mengelakkan diri daripada di rotan oleh seorang guru disiplin kerana lepak dan berjalan2 di koridor kawasan sekolah tersebut...
  • yg paling bestnye bile, tiap2 hari isnin kite kena shout out loud 'terima kasih ibu bapa, terima kasih guru2 and terima kasih sekolah" and last but not least "Melahirkan Juara!!!" yeehaaa... pagi isnin sentiasa penuh dengan senyuman...
hurm and macam2 lagi benda2 best berlaku kat sekolah aku,
and aku percaya same goes to korang2 punye school, mesti ada je memori yg korang x leh lupa
aku terkedu gak bile teringat balik zaman2 skolah,
and at the same time aku pun rasa ada ketikanye di sekolah itu ada pengalaman yg aku cube cmpak jauh2 dan tak maw ingat langsung...
thanks cuz korang ada ngan aku,
thanks sbb korang still melekat ngan aku,
thanks sbb masih ada yg ingin kenal aku,
thanks sbb ada yg masih ingat aku...
walaupun aku sudah berbeza tetapi aku akan ingat korang smpai mati...