Sunday, 29 March 2009

Earth Hour Was Way Too Cool

hello hello

earth hour owh earth hour,
kenapa kau sejam je,
aku rasa seronok berada dalam kegelapan.
aku boleh nyanyi dgn kuat tanpa disyaki,
aku boleh menari dgn hebat tanpa disedari,
aku boleh berjalan tanpa penat kaki,

tapi satu je aku pelik

asal aku lebihkan berdiam tak banyak bunyi?

am I even typing a language here,
once I go, I'll never get back...

Friday, 27 March 2009

Of Tidur Siang & Assignment Malam

hello hello

it been a week since my last visit to Kuala Lumpur, but tibe2 hari ni aku rasa nak balik lagi, selalunye tak pun. homesick??? bukan penyakit aku tu. penyakit orang lain. doktor belum pernah mengesahkan yang aku ada homesick.

on this whole week, mmg fuck gile as aku kena stuck kat dalam bilik just nak settle kan segala jenis assgment yang bukannye aku timbunkan but tibe2 diadakan oleh para lecterur untuk anak2 didik kesayangannye. "Markah lebih tu, u all x nak markah ke???" Markah punye pasal, salah seorang anak murid mereka sanggup berbengkak mata untuk seminggu.

dan......


redha mndgr luahan hati lecturer setelah perilaku dtg lmbt terjadi pada keesokan harinye.


cerite pasal law mmg aku tersenyum je memanjang, kawan2 kate aku hipokrit. aku kate betul, kenapa tidak. aku hipokrit untuk menenangkan orang disekeliling aku supaya depa tak gelabah sgt. aku seronok tgk kwn2 aku sume study (even dlm hati n otak aku rasa nak meletup) but still aku seronok. =)
nak taw nape aku seronok?
sbb aku taw result die last2 after kuar dewan,
mesti ada suara
aku blank,
aku x leh buat dowh,
aku x ingat,
aku sumpah out owh tadi.

so aku decided tido untuk cover balik tido2 aku yg hilang akibat asgment, dan buka buku law 2 jam terakhir b4 test bermula. kalau korang x caye korang boleh tanye roommate2 aku, diorang pun rasa pelik sbb aku masih punye masa untuk berehat compare to d others yg kena mghafal cases, section, definition, fact dan sgala jenis ilustration yg berkaitan dgn law.

then after 9.30 pm, bnda yg aku expect terjadi. Kan aku dah kate. (aku tersenyum dlm kerunsingan)

am i even typing a language here?
once I go, i'll never get back...

Monday, 23 March 2009

My love music & I

hello hello





mood aku yg tinggi tahap kerinduannye kat si dia mmbuatkan aku berjaya tulis dis post smbil dgr lagu2 hindustan (kalau kau terer kau lawan aku, bkn sng owh).

so here it goes...

sometimes I never knew how do I feel about someone that I love,
it can be my own distractful in beautiful feeling,
when in love, the music of you will always keep playing on my mind,
it never stop, no matter how far I go,
melancholy, those sound are the most inspired sound I'd ever heard...

it started with a very single note that you left on my plain heart,
and you left it over and over again,
till there a wide lovely melody with no rest,
sorrow, laugh and happiness been tuned together,
no matter how loud the situation is,
the music of you will always be playing.

I have seen many sheets with a note at the end of it,
will you be the same?
i hope that u'll be the name,
that will always be playing,
keep on rolling with no ending...

am i even typing a language here?
once I go, I'll never get back...

Sunday, 22 March 2009

Jai Ho

hello hello





Jai Ho, Jai Ho, Jai Ho, Jai Ho
(IT ROCKS!,IT ROCKS!,IT ROCKS!,OH IT ROCKS!
Aaja Aaja Jind Shamiyane Ke Tale
(COME ON MY LIFE, JOIN ME UNDER THE BIG ROOF)
Aaja Jariwale Nile Aasman Ke Tale
(COME JOIN ME UNDER THE GLITTERING BLUE SKY)
Jai Ho Jai Ho
(IT ROCKS..OH IT ROCKS!)


lagu ni nampak cool gile kalau nyanyi dalam bahasa hindi, kalau kau tak percaya kau nyanyi lah sendiri ikut lagu die. nak lirik? cari ah ape guna kau ada internet. but then bile dah d remix by PCD lagu ni nmpk lagi gerek, just video clip die je aku tataw cmne. nak gak tgk lidah nicole berbelit2 nyanyi lagu hindi, but then diorg nyanyi in english gak.
It is written that Jamal Malik had won that 20 million rupees. He is not a cheater not even a genius, he might be lucky but how lucky is he? Based from the movies and the song itself it shows that life is about choosing your own destiny. You might need your luck but for how long it is? Your life experience, friends, family and people around you are those who will lead you in the making of your destiny. Erk? Bile aku baca balik ape aku tulis aku rasa mcm bukan aku lak yang tulis, but yeah as a matter of fact betul gak ape yg ditulis. Kau tahu apa itu fate dan destiny? Kau tahu x apa fate dan destiny kau?
Aaja Aaja Jind Shamiyane Ke Tale (COME ON MY LIFE, JOIN ME UNDER THE BIG ROOF) Aaja Jariwale Nile Aasman Ke Tale (COME JOIN ME UNDER THE GLITTERING BLUE SKY)
enjoy ur life as it is worthwile, till the last breathe do enjoy every moment of life, cuz happiness is the real business of life. it is your destiny and it fated.
am i even typing a language here?
once I go, I'll never get back...

Saturday, 21 March 2009

live fine for your life line

hello hello


Life is what happens to you while you're busy making other plans.
-John Lennon-


Sgt lah agree dgn Pak Cik John Lennon ksygn saya tu. It's so damn true. Life mmg camtu, thing always happens while you're busy making other plan. X smpat nak habis satu bnda, dah bnda lain lak muncul. For me, hidup ni mcm ko berada kat satu lautan yg luas, ble ko takde transport melainkan tangan dan kaki ko sendiri untuk survive. Tak kira lah mcm mana gaya renangan atau selaman, kaki tangan ko tu lah yg bawak ko ke destinasi yg ko nak tujui. So kalau nak hidup bersiap sedialah dgn stamina yg amat byk (amiklah multivitamin dgn hypersuper a lot ok). If smpai pun x sure lagi ko bahagia atau x dgn tmpt tu, itu pun kalau smpai, kalau x hanyut la kau.

Sape nak slmatkan kau? Kwn2 kau? Kau percaya ke kwn2 kau tu boleh slmtkan kau? Berapa sgtlah kawan kau kat dunia ni yg sanggup berkorban untuk kau. Mmg x dptlah cuz diorang pun still terkapai2 nak survivekan diri diorang sendiri. Sedar tak sedar, ntah-ntah kwn kau tu sndiri gunakan kau as lifeline diorg, ye lah hidup ni kan pelik2 depan nmpk lain belakang nmpk lain. Don't only use a mirror to show u d image of urself, use it as a guidance for d reality of urself. "Mirror mirror upon the wall, who is the fairest of all?"


am i even typing a language here?
once I go, I'll never get back...