Saturday, 26 December 2009

Novel of Yours

if u had a chance to write a book bout urself,
what will u write?
how do u start ur life with? where do u live? who's ur family n friends?
what kind of environment u want to live in? what kind of character are u?
how's ur love life?
what is ur life? tragic or comedy? is it good or is it bad?
ur writing is ur plot of life, each word is vital like ur life count on it.
every beginning have their ending
how do u end urself?

p/s: your name kept resound in my head...

Click!

smlm aku tgk cite click by adam sandlers, n hell yeah a load of fun, adam sandlers mmg expert bab2 melawak ni... but dlm lawak2 die pun ada mesej gak, aku agak tersentap jugak lah tgk cite tu

1- love ur mom, die susah payah lahirkan kau
2- respect ur dad, he try his best to get along with u
3- siblings have to take care of each other
4- get used with environment, u r getting older
5- don't put too much pressure on work, no matter how important it is
6- love ur gf/wife. if u can't have thing that u love, love thing that u have.
7- don't be such a pervert
8- money is vital in life
9- family 1st, u only have one family, u can't even replace them
10- you only got one chance in life time, seized it when have it or u'll regret.

when he about to die,
he's laying on the road with his family,
telling the world how much important the family is, they are your everything
"family come first"

p/s: if i have that magic remote, i would like to go back at 14th of Feb 2009, 330am... telling her how much i love her and how meaningful she is in my life.

Thursday, 17 December 2009

Esok Masih Ada

kelmarin kita bersuka
semalam kita bergembira
hari ini kita berduka
esok lusa di manakah kita?

aku mungkin jenis lelaki yang sentimental, tapi bukan sbb aku yg menginginkannye tapi mmg dah menjadi sebati dgn diri ini... aku tidak meluahkan sesuatu melalui kata2, tapi aku mencoretkannya melalui tulisan dan lukisan. one picture worth thousands of word.

hari ni adalah hari terakhir bagi kalender Islam,
adakah ia satu penutupan untuk segalanya ataupun satu pembaharuan untuk hidupku...

kepada kawan, rakan dan teman...
thanx a lot sbb korang slalu ada untuk aku.
aku sombong kau tegur, aku lebih sikit kau bagitaw,
mcm ni lah aku nak, xda ckp2 belakang
tak puas hati bagitahu, kita sama2 betulkan keadaan

for my love one,
i'm speechless....
only God know how much i love u
maybe u tak ingat tapi xpelah,
time do change us.

untuk masa,
kau jangan lah jeles sangat ngan aku,
berikanlah aku ketenangan, kesenangan dan kelapangan untuk melakukan itu ini,
kau tahukan yang aku sdg bersusah payah berkejar2an dengan kau,
berhentilah skjp supaya aku smpat mengatakan yg itu, melakukan yg ini, menjadikan segalanya sempurna seperti yang diminta...

aku harap kita tak habis di sini
sebab esok masih ada
boleh berlari tidak boleh sembunyi
sebab kau pasti kembali...

p/s: thanks for entering into my life

Monday, 7 December 2009

Do You Remember?

I've been thinking about you
and how we used to be then
back when we didn't have to live we could start again

There's no left to say
don't waste another day
just you and me tonight
everything will be okay
if it's allright with you then it's be alright with me
baby let's take this time let's make new memories

Do you remember
all of the times we had
let's bring it back

So long since you've been missing
it's good to see you again
how you how you doing
and how about we don't let this happen again

p/s: let bring it back

Saturday, 28 November 2009

Kelalaian Itu

myspace facebook twitter blogger dan semua
penyebab kelalaian dan kealpaan anak remaja sekarang
kau lupa ke tanggungjawab kau sebagai anak
kau lupa ke tanggungjawab kau sebagai abang
kau lupa ke tanggungjawab kau sebagai kakak
kau lupa ke taggungjawab kau sebagai adik
tak nampak ke mak bapak kau tgh bersusah payah
tak nampak ke yang rumah still bersepah tak tentu arah
siapa lagi nak bertanggungjawab selain korang lah
kau tau tak betapa teruknya perangai kau itu
kau tunaikan tak sembahyang bila diseru
kau tolong ringankan tak bebanan mak bapak kau tu
menghabiskan beras je kalau camtu
ishhh pikirlah dulu...
kau dengan kawan kau
beringatlah sesama engkau
aku cume bagitaw
ye lah cuz aku pun turut tergolong sama taw
p/s: so konklusinye???

Friday, 27 November 2009

Eh Kau?

dah lama diam menyepi,
dah lama x muncul diri,
tiba2 kau datang lagi,
hai mana kau pergi,
aku tunggu je kau selama ini,
ingatkan da x ingat org kat sini.

smlm aku mimpi kan kau,
hari ni aku nmpk kau,
eh kau? ape buat kat sini?
hahaha bile nak jumpe lagi?

p/s: nice to meet you again. =)

Monday, 23 November 2009

Aku Pun Pelik

diam
muncul
bersama
bahagia
berubah
sengsara
biasa
semula
p/s: korang reti decode x? hahaha mane budak2 communication yg hebat sgt tuh?

Sunday, 22 November 2009

Panggilan Tersebut

12 ayat,
5 laungan sehari,
dari pagi ke malam hari,
masih alpa aku di sini,
lalai dengan keadaan dunia,
masih belum pasti bahagia,
sudahkah aku bersedia untuk panggilan seterusnya?

p/s: ya Allah aku cinta kan Kau. selamatkanlah aku dan rakan2ku dari api nerakaMu. Amin.

Wednesday, 18 November 2009

time will tell

tik tok tik tok
masa... terus berlalu
aku masih di sini tanpa hala tuju
bersendirian mengamati waktu
masih menunggu akan kehadiran itu
mengharapkan sesuatu
yang belum ada pasti akan berlaku
apakah masih ada masa untukku?

Saturday, 24 October 2009

Art of Menggedik

  • jalan melenggang lenggok (memang tak lepas mata yg tengok)
  • cakap penuh manja & lunak dengar (memang cair jiwa dan raga)
  • tangan bergerak lemah gemalai (even die bkn bdk seni tari pun tgn die nmpk lmbut gile)
  • pandangan mata sungguh mengasyikkan ( pndg skali mcm kena pukau je)
erk... ape aku tulis ni, korg jgn pk yg aku tulis pasal pompuan je,
aku tulis pasal ada lagi satu golongan gak, golongan yg cube try ngorat aku ada satu hari tu,
kalau betul lah die tu pompuan, masak aku, kmfem cair iman dibuatnye. hahaha
p/s: kadang2 seronok juga bile diri ni diminati. hahaha :P

Night In Light Out

sempana riau without electric is like expensive handphone without credit.
what will you do when you know the place where ur live and study havin a problem of electricity?
can you live without em? one day? maybe... but how bout 10 days? can u?

seronok tgk telatah kwn2 yg mengeksperesikan tekanan melalui pelbagai cara,
as for my wingmate, hahaha there make me roll on the floor laughing.

here are the list of those thing that they do while there is no electric:-
  • persembahan daripada penyanyi jalanan along the way to toilet
  • susun lilin dalam toilet mcm lah toilet tu tmpt org slalu masuk padahal kat dalam bilik lagi perlu
  • permintaan lagu ke udara untuk di dendangkan bersama
  • duduk bersila kat luar bilik beramai2, mcm nak mkn besar plak
  • men futsal konon2nye ktorg nmpk mane hala tuju nak pegi padahal gelap gile owh
  • lawan sorak antara level, nmpk gaya mcm level kitrog je menang, cuz level lain terkelu je
  • men nyorok2 smpai lebam. mencari bagai nak gile, mcm2 teknik menyorok yg digunakan
  • baring atas lantai dalam bilik, mengharapkan letrik akan ada dalam masa terdekat, last2 tertido
  • lawatan bilik ke bilik, time2 camni lah baru ada yg nak mula lepak ngan budak bilik lain, kalau x jgn harap la. duk wat hal sndiri je dlm bilik. owh another reason is cuz korg lapar kan?
  • owh, overnight kat luar kampus, mencari tapak2 yg bercahaya dan nyaman untuk menjalankan aktivit rutin like on9, study, lepak2ing (ape jadahnye kan if lepak2 dlm kegelapan, x nmpk hape owh, bahaye, takut benda len lak jadi kang)
hurm, afta a very long long day without electric, at last nmpk gak lori generator tu dah beredar dari kmpus. gile happy cuz bright light will light up the dark night. so activity2 rutin boleh brjlnn spt biasa dan mgkin lebih luar biasa. nasib bek la ada letrik before final exam. kalau tgh2 final exam, maw gak sakit otak dibuatnye...
p/s: pelik la mcm mane perempuan boleh make up mlm2 even without light?

Saturday, 26 September 2009

Cuma Mengharap Ia Tak Berlaku

it's 1557 on my laptop's clock, aku tersedar dari jaga aku, pheww aku taktaw is that wat we call nightmare or daydreaming (dah evening dah kot). lagu yang masih diputarkan dari tadi tidak berhenti2. skrg ni lagu 'like you just the way you are' sedang ligat dimainkan oleh pemain media tetingkapku (my windows media player)...
mamai dalam keadaan itu aku bingkas bangun, terus menaip agak laju tentang mimpi aku tadi

ok aku tak taw macam mane but sebermulanye aku tertido, aku terus berada di situasi dimana si S dan adiknye H, sedang membawa aku bersama temanku A menuju ke sebuah tempat yang aku tak dapat detect ke mana sebab aku bukan drivernye. maka si S dengan kereta nasionalnya itu memandulah 4 orang di dalam kereta tersebut ke hala entah ke mana.
setelah perjalanan yang agak lama, maka saya mengambil keputusan untuk menoleh kebelakang, maka adik si S iaitu H dan temanku si A, sudah pun lena diulik mimpi indah (erm tak taw la seindah mane, mimpi diorang bukannye mimpi aku). Aku yang kekok dengan keadaan tersebut, ialah aku bukannye rapat sgt dengan dua beradik tersebut melainkan dengan si A seorang sahaja. maka dengan itu aku pun berdiam diri, tengok pemandangan yang aku tak ingat apekah ia.

lama kelamaan hari menjadi kian gelap,di situ aku tersentak untuk memulakan perbualan...

aku : huhuhu hari dah gelap la, kau tak nak pasang lampu ke?
si s: owh lupe lah aku (lalu meng-onkan lampu keretanya)
aku : hurm kau ok x? maksud aku, ko boleh drive tak malam2 macam ni?
si s: aku ok je, takde hal la bro, ko lepak je nanti smpai la kite.
aku : owh, kalau ngantuk cakap, kite singgah r mane2 minum2 dulu, budak2 blakang ni pun sedap2 diorang je tido.
si s : hahaha, budak2 ni memang, perempuan biasa lah, diorg sbnrnye lagi kuat tido dari kite.
aku : hurm, x taw lak aku. tp serius kalau tak larat nak drive, aku pun boleh drive gak.
si s : chill la eyh

dah tu keadaan kembali sunyi, aku pun tak taw ape yg berlaku lepas tu, cuz aku pun turut dibuai mimpi selepas tu (pergh mimpi dalam mimpi siot), dan ape yg aku pasti kedengaran bunyi dentuman yg sungguh kuat, seolah2 satu kemalangan yg melibatkan kami berempat sedang berlaku...

dentuman tu lah yg membuatkan aku terjaga dari tido... pergh alhamdulillah lega aku, nasib baik bukan betul2, kalau for real, ntah laa.. komfirm yg ramai rindukan kehadiran aku, si A, si S dan adiknye si H.aku taktaw macam mane boleh ada karakter orang yang aku x kenal sangat dalam mimpi aku. (korang pun tgh tido gak ke waktu ni? nape korang ade dalam mimpi aku eyh?)

p/s : kenapa hari ni aku letih sgt eyh? tido pun boleh ada episod-episod.

Someone Should Read This

i dnt want to compromise nor critisize,
but some people still believe that they are the most perfect thing on earth.
they think that they ain't making any mistake,
they think that they're the one who have the complete package of perfectionist.

havin a lil problem with them is a big problem for u,
don't mess up or it time to break up...
p/s: ye aku mmg tulis x pakai otak time nih, aku tulis ikut kata hati. ada masalah?

Sunday, 30 August 2009

Suasana Bosan Bosan

it a quite dull sunday, as dari pagi tadi mendung dan hujan mengiringi perjalanan hidup berpuasa aku untuk hari ni...

yesterday, was a blast...
1st dpt rasa my mom best ever dishes nasi tomato, pastu ada roti jala yg kuah kari dagingnye yg hebat tu, 2nd cuz dpat jumpe cuzin2 yg agak lama x jumpe, 3rd faham2lah kau man utd dah menang lawan arsenal, mesti lah aku triple mcdeluxe punye suke.

but today,
sunyi je hidup hari ni,
slalu pagi2 mesti dah ada bunyi2an bising dari phone aku,
tidak pula untuk hari ini as aku rasa phone aku ni kalau tak di on kan pun takpe...
tp xpe lah org kate 'you can be the most important person in every second of their life',
so terus membiarkan phone samsung d880 tersebut on smpai lah skrg...

after viewing facebook and doing some assignment, i decide to view d old photo of mine, dari part 1 smpai lah part 5,
bapak ah gile berbeza aku...
pengecilan badan aku memang optimum tahapnye aka bahasa biznessnye adalah downsizing... hehehe, lemak2 yg penat aku kumpul start akil baligh dulu hilang dowh, mane2... sape yg culik nih... huhuhu, ukur lilit pinggang aku yg dulunye 30 inch dah jadi 27/28 inc camtu.

it 5 hours and counting untuk berbuka puasa hehehe gile mcm budak2, ekceli tadi sahur x berapa proper ialah mamai lagik... selamat roti jala tu aku tak cicah ngan kicap hahaha.

esok merdeka oi! happy 52nd merdeka day! rakyat didahulukan, pencapaian diutamakan... ingat tu rakyat dulu diulangi R-A-K-Y-A-T. harap maklum

p/s: dah 1/3 ramadhan berlalu, cepatnye... oh ramadhan berikanlah aku kesempatan untuk aku mengisi masaku dengan segala amal yang berpatutan.

Orderlah McDonalds Dengan Keriangan

video
p/s: nak try gak la order mcdonalds dalam versi dikir barat. hahaha...

Sunday, 23 August 2009

Berbuka Puasa Financial Accounting

This is the expenditure of my juadah berbuka for 1st day of ramadhan

soto - rm 6
kuih pelita - rm 2
burger sambal - rm 1
pulut panggang - rm 2
donut - rm 1
kuih melaka - rm 1
air soya - rm 2
total = rm 15

if 1 day = rm 15
29 day = 15 * 29 = rm 435

itu baru kire waktu berbuka je, if kalau hari yg x berpuasa macam manelah ye... huhuhu
maksud nye dalam sebulan yang x berpuasa i need more than rm 1000 to survive which include my makan and others expenditure...

p/s: ramadhan ni byk fadhilatnye kan? syukurku terhadap kehadiran bulian yg mulia ini... =)

Saturday, 22 August 2009

Kadang - Kadang Kau Silap

aku berjalan dengan dia x bermakna aku suka kan dia
aku bercakap dengan dia x bermakna aku mahu kan dia
kau silap...

aku menegur dia x bermakna aku nak kan perhatian
aku melambai dia x bermakna aku nak kan kehadiran dia
lagi sekali kau silap...

aku lihat dia x bermakna aku berminat
aku mendengar luahannya x bermakna aku nak mendekat,
kau masih silap...

aku lelap aku jaga aku sering fikirkan tentang kita,
aku tak pernah terlintas untuk berada di antara kau dan dia,
sebab aku risau kau masih silap...

aku jauhkan diri bukan untuk melarikan diri,
aku jauhkan diri untuk memperbaiki hubungan ini,
aku harap kau faham,
dan sering mendoakan kau tidak terus tersilap...

p/s: dear beloved friends, please understand this really deeply as kite sume kadang2 selalu ada salah faham dengan kawan-kawan kite because of some small matter... friendship is the only ship that never sank

Saturday, 1 August 2009

On That FryDay

kau tengok gmbr ni pun kau dah dapat agak dah ape aku nak cerita...
so...
yeah, aku ada kat sini right after smayang jumaat,
i predicting dat org tak kan ramai dtg punye lah hari jumaat nih, as ye lah hari ni kan hari keje, but then if u wanna know, ya rabbi... kuala lumpur yg sememangnye dah sesak itu bertambah sesaklah keadaanye... smpai ada org decide just to leave their car and have a walk to that PC Fair... hebatkan penangan PC Fair ni, kirenye boleh tanding dengan Mega Saving Sale lah...

alhamdulillah la, sesak2 pun aku still boleh bernafas lagi, n yeay! aku dah jumpe dat analog gamepad just for rm18, murahkan?
and
aku dapat beli dat sonic gear mega bass earphone (mungkin bunyinye mcm biasa buat kamu tp iye amatlah hebat) cool giler owh!

after a long walk through that PC Fair aku pun ngade2 lah nak masuk itu Suria KLCC,
yeah hamik kau gedik sangat, kan dah pelik dah mata dibuatnye, sales here sales there sales anywhere, luckily dlm wallet just ada rm14 (cukup untuk duit balik umah) kalau tak naya lah wang kertas yg berwarna-warni itu... huhuhu


setelah agak lama di dalam klcc tu aku rasa pening lak, ntah tak taw nape tibe2 je, so aku jalan2 sahaja lah keluar dari dat crowded place, which aku amek jalan mudah iaitu pulang ke rumah... and on the way back home... samelah jua keadaannye, x pernah2 aku tgk dat putra line punye counter bukak kesemuanya and semuanye mempunyai barisan yg agak panjang, n congrats dekat penjual tiket as korg ni efficient2 belaka orgnye, cekap sungguh kerja yg kamu buat... (^^)
n yes, it is quite fun to watch people around you... they are your real entertainer actually =)
for the first time aku nmpk 3 lelaki tourist india, menyanyi smbil berjoget2 dkt taman klcc tuh... it a load of fun, bukan aku je yg gelak, those other tourists pun gelak gak... diorg buat dnt know jew, they keep on hvin fun with their video cam... hahaha

xpelah, semua org ada cara untuk hiburkan diri sendiri kan?
btw, hari ni tak mcm smlm, aku rasa smlm hari yg agak mengeringkan tekak, mungkin sbb byk bergosip kowt :P

p/s: bau2 perfume kat body shop tu bile bercmpur2 dah mcm bau dekat kedai ubat lah...

Friday, 31 July 2009

Thirsty Thursday

it a weird day though, which i was suddenly woke up real early in the morning,
doing nothing... pfffttt
later on i decide to sleep, tp x boleh,
those ubat2an yg i take seems not enough to get me laid on the floor,
after a while, i saw angah computer...

YES!!! x tutup lagi...

so i click on a folder named Pro Evolution Soccer 2009...
n there does it, i played it till noon...


200pm - masjid india

i'm here for my unpurpose objective of searching the black colour baju melayu,
i dnt take too much time in here as ramai gile org owh kat sini,
i thought it was thursday... hari ni kan hari keje, diorg ni sume monteng ke? or diorg keje kat sini?
whatever it is, i found my baju melayu back at that KAS Taylor Shop,

"ini baju tak boleh kurang lagi ke bang?"
"ini je lah harga yg habis murah kami boleh offer dik."

n pull out my wallet, n counting berapa banyak wang kertas yg bakal diterbangkan... huhuhu
x pelah, org kata barang baik mestilah mahal... so there it is, my black colour baju melayu...


300pm - bukit bintang

then i went to low yat plaza, just nak tgk dat analog controller, dah turun ke belum harganye,
aiyaaa, masih same owh, still rm70... haisyo banyak mahal owh, itu mcm saya sudah boleh dpt seluar jean DENIM.CO maaaa... it ok then, i'm hoping dat tomorrow PC Fair dpt memurahkan barang2 yg mahal itu...

n then tgh2 nak keluar from dat place, i saw dat big apple shop...
"damn it, knapa lah diorg taruk kedai ni kat sini"

chingg chingg chingg... there goes my money, fly away for that three damn delicious doughnut...


pink twister - u twist my tongue with ur creamy yummy flava
go nutz - lagi satu lagi satu lagi satu =D yeah u do drive me nutz
almond - awk pun sedap jugak! yum yum yum


so after a whole day of walking, eating and crapping,
i decide to go back home and rest myself in peace...
there is still another day for tomorrow. kan?

p/s : kenapa hari ni aku banyak minum air eyh? pernah kau minum 16 botol air mineral satu hari?

Saturday, 25 July 2009

tunggu sekejap

ketabahan mengajar kita cara mengawal nafsu dengan sungguh hebat,
tambahkan sedikit keimanan dan ketaqwaan untuk merasakan kemanisannye...

=)

p/s: i'm bz yawww... yup it true and i know it from d very first moment i saw u, n i love u 2. :)

Friday, 3 July 2009

Bila Dah Lemah

pernah tak kau rasa lemah satu badan tak bermaya,
kau rasa kau nak berlari, berjalan dan segalanya tapi tak terdaya...
but then kau teruskan juga kedegilan kau untuk mengatasi kelemahan tubuh kau tu,
apetah lagi apabila memikirkan tentang badan kau yg kecil,
but then,
smgt kau yg besar dan kental tu mybbkan kau boleh bergerak ke sini dan sana,
mndpatkan sesuatu yg kau mahu
sesuatu yg kau katakan....
KEPUASAN

baru sahaja terjadi kat diri aku yg ntah mengapa,
tiba2 sahaja menjadi begitu lemah, sehinggakan dipukul manja oleh seorang perempuan pun aku beraduh...
aku mndpt nasihat bahawa itu adalah biasa selepas kau mndpt satu rawatan stress yg memerlukan kau diurut begitu sakit sekali,
selepas dirawat kau akan merasakan diri sebegitu ringan seolah2 kau boleh terbang,
dalam masa yg same badan kau begitu lemah untuk menerima bebanan...

so aku decide untuk membebankan diri aku dengan berjalan jauh,
sebab katanye badan akan smakin kuat bile kau memberi bebanan pada tubuh badan kau,
kalau dibiarkan, badan akan jadi lemah longlai... (sanggup kau tgk aku jadi bapuk?) hahaha
n tmbahan pula proses ini mengambil masa yg tak lama,
so aku pun mgmbil keputusan untuk mnjadi lemah dalam 2 hari... untuk menjadi seorang yg kurang tekanan untuk hari2 selepasnye....
so sape yg bertuah untuk 2 hari ni, dapat la buli aku yg agak lemah time ni...


p/s : suke eyh u? haha n sakit mata itu satu kenangan =)

Wednesday, 1 July 2009

Tiba-tiba Aku Teringat

seteguk air sprite yg aku beli kat McDonald Taman Maluri smlm, membuatkan aku terus segar untuk membuka mata daripada lena aku yg x semena tadi...

kemudian aku view blog kawan2 aku yg mengflashbackkan memory zaman skolah dulu,
terus aku teringat saat dan ketika

  • aku jatuh sakit dalam kelas masa form 2(thanks sbb ada kwn2 yg slmatkan aku), kalau tak dah takda dah ainul hafzan kat dunia nih
  • masa form 1 dulu we use to have our own group which aku, hambali, raziman, nabila, syuhada ngan bedah... kite selalu lepak same2 dalam JJ tu smpai maghrib kan? =)
  • aku ada kontroversi dengan sekian2 guru masa aku form 3, yang menawarkan segala jenis jawatan untuk aku demi kepentingan mereka
  • perangai aku yang begitu pasif setelah sekian lamanya, menjadi begitu aktif tak tentu hala semasa di tingkatan 4, which cikgu2 dah mula teringin berkenalan dgn seorang ainul hafzan... and kawan2 aku smakin bertambah sejak zaman ini... and persembahan kemerdekaan yg aku join tu, membuatkan aku lebih rapat dengan hampir semua budak sekolah aku + dapat kenal dengan kawan baru dari sekolah lain...
  • form 5 is d time when, aku mnjadi seorang yg agak unstopable, bile aku begitu aktif bersosial dengan para guru dan segelintir kawan2 yg menyebabkan aku sentiasa buzy dengan kerja itu ini... bermula dengan ketua tingkatan, majalah sekolah, event mngement, kadet polis, ELS, kelab debat, kelab sejarah, persatuan sains dan matematik... huhuhu masa aku sepenuhnye digunakan untuk non-academic purpose which aku nmpk potential untuk membantu aku academically adalah amat tinggi...
  • aku pun still ingat lagi bila kita, ramai2 bersuka ria dengan orang2 jepun yg datang skola kite tuh, hahaha tak pepasal je hari2 kite blajar bahasa jepun... kelakar kan diorang?
  • dan aku takleh lupa bila kita ramai2 lepak kat satu meja bulat dekat ngan koperasi sekolah, kite tontong duit (slalunye arnold blnja aku) bile apollo roka, den mcm malas buang kat tong smpah kite buang kat ada satu lubang kat tengah meja tu...
  • owh x lupe gak aku ngan fitri slalu serong time sejarah, hehehe kite merayau ntah ke mana kan??? engkau slalu siap kerja pun serong, aku lainlah aku ada sebab... hahaha, smpai skrg aku ingat lagi ke mana je kite slalu merayap... kononnye senior nak tgk junior laa hahaha
  • dan ada ketika aku bermain kejar2 semata2 untuk mengelakkan diri daripada di rotan oleh seorang guru disiplin kerana lepak dan berjalan2 di koridor kawasan sekolah tersebut...
  • yg paling bestnye bile, tiap2 hari isnin kite kena shout out loud 'terima kasih ibu bapa, terima kasih guru2 and terima kasih sekolah" and last but not least "Melahirkan Juara!!!" yeehaaa... pagi isnin sentiasa penuh dengan senyuman...
hurm and macam2 lagi benda2 best berlaku kat sekolah aku,
and aku percaya same goes to korang2 punye school, mesti ada je memori yg korang x leh lupa
aku terkedu gak bile teringat balik zaman2 skolah,
and at the same time aku pun rasa ada ketikanye di sekolah itu ada pengalaman yg aku cube cmpak jauh2 dan tak maw ingat langsung...
thanks cuz korang ada ngan aku,
thanks sbb korang still melekat ngan aku,
thanks sbb masih ada yg ingin kenal aku,
thanks sbb ada yg masih ingat aku...
walaupun aku sudah berbeza tetapi aku akan ingat korang smpai mati...

Sunday, 28 June 2009

Tick Tock Tick Tock

435 am 28 june 09 - hujan renyai2

tick tock tick tock,aku dapat dgr detik2 yg berlalu,
aku menelaah sgala bunyi2an dkt skeliling aku,
kipas berpusing nampak style, surat khabar terselak nmpk cool, standby light kat tv nmpak awesome...

but then,

mata yg x leh tutup,
telinga yg x leh stop mendengar,
owh itu kurang best....

nape la aku takleh tido lagi nih? sumthing wrong ke ngan aku hari nih?
adekah aku akan pecahkan rekod org yg tak tido 36 tahun tu? well... i guess not.

well is there someone or anyone in this world can make me sleep, aku tak maw tido guna ubat dah, dah serik, i want it to be natural, biar lelap secara real, bukan dgn bantuan ubat2an...hurm... terus menunggu laa kalau camnih...

2 hours to go,
i've to drive myself to kajang and ampang for sum reason yg aku sndiri dah lupe...
short term memory lost??? interesting kan?

Tuesday, 23 June 2009

Critical Thinking



Credit to Mr. Paiz yg create game probability ni,
as he said dat one have to use their eyes and ears to solve dis problem...


1 - three

4 - one

5 - four

2 - ???


setelah 7 kali percubaan dapat gak aku meneka jwpnnye... hehehe
kau ingat kau hebat sgt ke hah??? hahahaha
satu jawapan salah, satu helai rambut ko aku tarik,
kalau seribu kali aku salah, mesti ko dah botak kan??? hahaha
paiz owh paiz...

Sunday, 14 June 2009

Dulling at Some Place In Johore

sleeping,
studying, calculating, confusing
talking, crapping, gossiping, shouting,
eating, chewing,
boring, singing, playing, moving, viewing, listening
annoying, lying, fingercrossing

---erroring---erroring---erroring---

* if you understand this, you are truly U*** citizens

Sunday, 7 June 2009

I Can't Read People Mind



I'm hardly try to read your mind, but i found nothing. What do you think?

Saturday, 6 June 2009

that baju belang - belang girl

i thought i'm the one who u'll never forget
i thought i'm the one who'll be your knight in shining armor
damn it, i'm so lame, how can i fall for you

you leave me without anything
you gimme nothing
except those tragic ending

thanks for those laugh and tears
will miss those rain that we share for cheer

hope you'll be fine cik adik baju belang - belang

sincerely pain,
abang baju putih.

Sunday, 24 May 2009

Sorry Mate

hello hello


it been a while since my last update,
i'm not being lazy or tired with updating my blog but this short sem intersession put me into a very damn bored tiring plus stupid mood situation...
luckily there is several friends and new friends that bright up my light at night

it great to be home as I can do whatever I like, in whatever way it takes,
at least kuranglah pressure hari2 quiz dan test at everyend of the week...
org kate home is where your heart is,
so here i am

but...
aku nak blah dah in two hours time,
so gtg for now,
i'll update dis blog later,
with more more more exciting story
sorry mate
chiow =)
luv u, u, u, and U

Thursday, 9 April 2009

keep ON living, never END dreaming

hello hello


have you ever dream to live high in the sky?
having your own bright light at the night?
playing with stars to leave your scars.
I do...

am I even typing a language here,
once I go, I'll never get back...

Sunday, 29 March 2009

Earth Hour Was Way Too Cool

hello hello

earth hour owh earth hour,
kenapa kau sejam je,
aku rasa seronok berada dalam kegelapan.
aku boleh nyanyi dgn kuat tanpa disyaki,
aku boleh menari dgn hebat tanpa disedari,
aku boleh berjalan tanpa penat kaki,

tapi satu je aku pelik

asal aku lebihkan berdiam tak banyak bunyi?

am I even typing a language here,
once I go, I'll never get back...

Friday, 27 March 2009

Of Tidur Siang & Assignment Malam

hello hello

it been a week since my last visit to Kuala Lumpur, but tibe2 hari ni aku rasa nak balik lagi, selalunye tak pun. homesick??? bukan penyakit aku tu. penyakit orang lain. doktor belum pernah mengesahkan yang aku ada homesick.

on this whole week, mmg fuck gile as aku kena stuck kat dalam bilik just nak settle kan segala jenis assgment yang bukannye aku timbunkan but tibe2 diadakan oleh para lecterur untuk anak2 didik kesayangannye. "Markah lebih tu, u all x nak markah ke???" Markah punye pasal, salah seorang anak murid mereka sanggup berbengkak mata untuk seminggu.

dan......


redha mndgr luahan hati lecturer setelah perilaku dtg lmbt terjadi pada keesokan harinye.


cerite pasal law mmg aku tersenyum je memanjang, kawan2 kate aku hipokrit. aku kate betul, kenapa tidak. aku hipokrit untuk menenangkan orang disekeliling aku supaya depa tak gelabah sgt. aku seronok tgk kwn2 aku sume study (even dlm hati n otak aku rasa nak meletup) but still aku seronok. =)
nak taw nape aku seronok?
sbb aku taw result die last2 after kuar dewan,
mesti ada suara
aku blank,
aku x leh buat dowh,
aku x ingat,
aku sumpah out owh tadi.

so aku decided tido untuk cover balik tido2 aku yg hilang akibat asgment, dan buka buku law 2 jam terakhir b4 test bermula. kalau korang x caye korang boleh tanye roommate2 aku, diorang pun rasa pelik sbb aku masih punye masa untuk berehat compare to d others yg kena mghafal cases, section, definition, fact dan sgala jenis ilustration yg berkaitan dgn law.

then after 9.30 pm, bnda yg aku expect terjadi. Kan aku dah kate. (aku tersenyum dlm kerunsingan)

am i even typing a language here?
once I go, i'll never get back...

Monday, 23 March 2009

My love music & I

hello hello





mood aku yg tinggi tahap kerinduannye kat si dia mmbuatkan aku berjaya tulis dis post smbil dgr lagu2 hindustan (kalau kau terer kau lawan aku, bkn sng owh).

so here it goes...

sometimes I never knew how do I feel about someone that I love,
it can be my own distractful in beautiful feeling,
when in love, the music of you will always keep playing on my mind,
it never stop, no matter how far I go,
melancholy, those sound are the most inspired sound I'd ever heard...

it started with a very single note that you left on my plain heart,
and you left it over and over again,
till there a wide lovely melody with no rest,
sorrow, laugh and happiness been tuned together,
no matter how loud the situation is,
the music of you will always be playing.

I have seen many sheets with a note at the end of it,
will you be the same?
i hope that u'll be the name,
that will always be playing,
keep on rolling with no ending...

am i even typing a language here?
once I go, I'll never get back...

Sunday, 22 March 2009

Jai Ho

hello hello





Jai Ho, Jai Ho, Jai Ho, Jai Ho
(IT ROCKS!,IT ROCKS!,IT ROCKS!,OH IT ROCKS!
Aaja Aaja Jind Shamiyane Ke Tale
(COME ON MY LIFE, JOIN ME UNDER THE BIG ROOF)
Aaja Jariwale Nile Aasman Ke Tale
(COME JOIN ME UNDER THE GLITTERING BLUE SKY)
Jai Ho Jai Ho
(IT ROCKS..OH IT ROCKS!)


lagu ni nampak cool gile kalau nyanyi dalam bahasa hindi, kalau kau tak percaya kau nyanyi lah sendiri ikut lagu die. nak lirik? cari ah ape guna kau ada internet. but then bile dah d remix by PCD lagu ni nmpk lagi gerek, just video clip die je aku tataw cmne. nak gak tgk lidah nicole berbelit2 nyanyi lagu hindi, but then diorg nyanyi in english gak.
It is written that Jamal Malik had won that 20 million rupees. He is not a cheater not even a genius, he might be lucky but how lucky is he? Based from the movies and the song itself it shows that life is about choosing your own destiny. You might need your luck but for how long it is? Your life experience, friends, family and people around you are those who will lead you in the making of your destiny. Erk? Bile aku baca balik ape aku tulis aku rasa mcm bukan aku lak yang tulis, but yeah as a matter of fact betul gak ape yg ditulis. Kau tahu apa itu fate dan destiny? Kau tahu x apa fate dan destiny kau?
Aaja Aaja Jind Shamiyane Ke Tale (COME ON MY LIFE, JOIN ME UNDER THE BIG ROOF) Aaja Jariwale Nile Aasman Ke Tale (COME JOIN ME UNDER THE GLITTERING BLUE SKY)
enjoy ur life as it is worthwile, till the last breathe do enjoy every moment of life, cuz happiness is the real business of life. it is your destiny and it fated.
am i even typing a language here?
once I go, I'll never get back...

Saturday, 21 March 2009

live fine for your life line

hello hello


Life is what happens to you while you're busy making other plans.
-John Lennon-


Sgt lah agree dgn Pak Cik John Lennon ksygn saya tu. It's so damn true. Life mmg camtu, thing always happens while you're busy making other plan. X smpat nak habis satu bnda, dah bnda lain lak muncul. For me, hidup ni mcm ko berada kat satu lautan yg luas, ble ko takde transport melainkan tangan dan kaki ko sendiri untuk survive. Tak kira lah mcm mana gaya renangan atau selaman, kaki tangan ko tu lah yg bawak ko ke destinasi yg ko nak tujui. So kalau nak hidup bersiap sedialah dgn stamina yg amat byk (amiklah multivitamin dgn hypersuper a lot ok). If smpai pun x sure lagi ko bahagia atau x dgn tmpt tu, itu pun kalau smpai, kalau x hanyut la kau.

Sape nak slmatkan kau? Kwn2 kau? Kau percaya ke kwn2 kau tu boleh slmtkan kau? Berapa sgtlah kawan kau kat dunia ni yg sanggup berkorban untuk kau. Mmg x dptlah cuz diorang pun still terkapai2 nak survivekan diri diorang sendiri. Sedar tak sedar, ntah-ntah kwn kau tu sndiri gunakan kau as lifeline diorg, ye lah hidup ni kan pelik2 depan nmpk lain belakang nmpk lain. Don't only use a mirror to show u d image of urself, use it as a guidance for d reality of urself. "Mirror mirror upon the wall, who is the fairest of all?"


am i even typing a language here?
once I go, I'll never get back...